Een methodiek met emoties letterlijk in beeld gebracht om deze beter te leren begrijpen en of toe te passen

Droom jij ook van kinderen die hun emoties (h)erkennen en hier hun weg in weten te vinden?

Precies vanuit deze droom is Tolkabouts ontstaan. Voor een wereld waarin kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die met hen aan de slag gaan met Tolkabouts echt contact leren te maken met hun emoties. Deze te leren ontdekken, te onderzoeken en te (h)erkennen om zo een stuk inzicht en bewustwording te ontwikkelen. Van basisemoties tot aan de meest voorkomende emoties. Daarnaast dat kinderen een weg kunnen vinden in het om gaan met emotie(s) en ook hoe dit te vertalen naar zichzelf, een ander en in gedrag naar buiten toe. 

Tolkabouts is een geweldige methodiek / tool die zijn weg razendsnel vindt binnen gezinnen, scholen én praktijken.

Eén van de succesvolle ingrediënten van de methodiek is dat het de essentie van een emotie zo dichtbij mogelijk haalt. De box met emotiekaarten is gemaakt door kinderen en voor kinderen t/m 13 jaar. Daarnaast kunnen de emotie kaarten ook voor mensen met een indicatie binnen LVB en NAH ingezet worden, omdat ze visueel erg uitnodigend en duidelijk zijn. Hierdoor identificeren, ontwikkelen en leren kinderen en de andere groep met mensen zich het meest en maakt het bespreekbaar maken van emoties laagdrempeliger. Of je nog moet ontdekken welke emoties er zijn, tot aan het leren omgaan met emoties in gedrag en sociale vaardigheden, voor alles kan je Tolkabouts inzetten. De methodiek met emotiekaarten en de vragen zijn vrij van competitie en houdt de sfeer open en vriendelijk. De inzet van Tolkabouts is eenvoudig en praktisch bedoeld, met als doelstelling om ouder(s), scholen en professionals te ondersteunen.

 

 


Bestel nu!

Bewustwording van eigen emotie(s) en deze toe passen in o.a. sociale vaardigheden.

Je zal tijdens het werken met Tolkabouts merken en ervaren dat dit de emoties inzichtelijk maakt, kinderen zich beter en makkelijker zullen ontwikkelen op het gebied van emoties en dat dit hen verbindt met zichzelf en hun omgeving. Daarnaast is het bedoeld als een leuke waardevolle interactie waarbij een ieder door en van elkaar kan leren. Tolkabouts is bedoeld om veilig en vertrouwd meer te leren ontdekken wat emoties zijn, wat voor een functie ze hebben en hoe je leert om naar deze emoties te luisteren en welke toe te passen in gedrag.

Tolkabouts is een onderdeel van Lach en Geniet Kindercoaching te Zwolle en ontwikkeld door Leonie Hendriks-Walgemoet

 


Tolkabouts draagt bij aan het inzicht krijgen in emoties, deze leren te (h)erkennen en benoemen, sociale vaardigheden , zelfvertrouwen en eigen zelfbeeld!

Tekst, foto’s en kaarten © 2021 Leonie Hendriks-Walgemoet Lach & Geniet Kindercoaching - Tolkabouts

Met medewerking van ontwerp designer Susanne Dekker Media Design.

Breng de emoties voor kinderen in beeld.

Praktisch

Concreet, simpel en leuk in gebruik, met een groots effect, zowel individueel als in groepjes!

Voor iedereen

Gemaakt door kinderen, bedoelt voor een ieder die meer kan en wil leren ontdekken op het gebied van emoties!

Ouder, leerkracht en professional

Of het nou voor je eigen kind, klas of doelgroep is. Het kan allemaal!

Tolkabouts.nl

Onderdeel van
Lach & Geniet Kindercoaching

Sloetmarke 53
Zwolle

06-40903726