Tolkabouts: een methodiek met emoties in beeld

59 emotiekaarten in een box die kinderen helpen om emoties te begrijpen en bespreekbaar te maken, deze te leren (h)erkennen en/of hiermee om te gaan. Tolkabouts is een methodiek voor ouder(s), scholen en professionals om samen met kinderen meer te weten te komen over emoties, maar ook om gedrag en sociale vaardigheden bespreekbaar te maken.   

Op de emotiekaarten staan de 9 meest voorkomende emoties afgebeeld. Per emotie zijn er 6 kaarten en er zijn nuance verschillen per emotie aangebracht. Elke kaart draagt bij aan het creëren van bewustwording met behulp van vragen op de achterkant van de kaart. De emoties worden zo dicht mogelijk bij de essentie van een emotie in beeld gebracht, zodat een ieder zich hiermee makkelijk kan identificeren. De kaarten kunnen zowel individueel als in groepsverband gebruikt worden.

Emoties in beeld 

 

De 9 emoties die concreet in beeld worden gebracht en inzichtelijk gemaakt. 

Blij

Bang

Boos

Verdrietig

Verliefd

Verlegen

Verrast

Nieuwsgierig

Teleurgesteld

Per emotie zijn er 6 kaarten en op de achterkant van de kaarten staan open vragen om zo samen in gesprek de emotie te onderzoeken en te ontdekken. Dit kan voor als je moeite hebt met deze emotie, omdat je deze emotie onvoldoende kent en of wat van weet, tot aan het onderzoeken wat deze emotie met je doet en welk gedrag je hierin laat zien. Daarnaast zitten er dan nog 5 andere kaarten in die Tolkabouts graag aan de verbeelding over laat en waar een ieder zijn eigen invulling aan mag geven. In ieder geval kan van die kaarten gezegd worden dat het veel oproept op een leuke manier!

Tolkabouts is geschikt voor:

  • Kinderen en pubers tot een jaar of 13
  • Kinderen met ASS uitdagingen
  • Kinderen die Hoog Sensitief zijn
  • Kinderen bekend met ADHD en of ADD
  • Mensen en kinderen met een verstandelijke beperking en of mensen die te maken hebben met NAH 
  • Een ieder die om wat voor reden dan ook wat met emoties wil gaan doen

De emotiekaarten zijn op verschillende manieren in te zetten, zowel individueel als in groepjes.

  •  Jij of een kind pakt heel gericht een emotiekaart op het moment dat deze aan de orde is.
  •  Je kunt alle kaarten passende bij 1 emotie pakken, omdat dit een emotie is waarover meer te leren en/of te ontdekken is.
  •  Je kunt met meerdere kinderen aan de hand van een gebeurtenis emotiekaarten bespreken om inzichten te geven in oorzaak en gevolg en sociale vaardigheden bespreekbaar te maken.

Bestel nu als pre-order met korting!

Tolkabouts is dus simpel, makkelijk, concreet en te gebruiken daar waar de behoefte in is. Van het leren van emoties, tot aan het omgaan met emoties!

Wil je Tolkabouts inmiddels wel aanschaffen, maar vind je het prettig om nog meer praktische ideeën en tips hoe je als ouder(s), leerkrachten en of andere professionals deze box kan inzetten. Kijk dan eens bij de pagina van trainingen. Zowel voor ouder(s), scholen en andere professionals zijn op maat te verkrijgen trainingen waarbij tijdens de training veel aandacht word besteed aan allerlei soorten laagdrempelige en leuke werkvormen hoe Tolkabouts zowel individueel als in groepjes ingezet kan worden.

Bij het volgen van een training, krijg je naast de Tolkabouts box ook wat extra bijpassende items om aan de slag te gaan met emoties nog leuker en interessanter te maken!

In februari 2021 is Tolkabouts als pre-order te bestellen voor €34,95 en daarna voor €39,95 excl. verzendkosten €4,10

Bestel nu als pre-order met korting!

Leonie Hendriks-Walgemoet is auteur van Tolkabouts. Zij heeft, na jaren werkzaam te zijn geweest in het Speciaal Onderwijs, haar eigen coachpraktijk Lach & Geniet in Zwolle waarin ze kinderen, pubers en ouder(s) begeleid. Daarnaast adviseert zij scholen en andere (jeugd) professionals op het gebied van de sociale en emotionele ontwikkeling bij kinderen en pubers. Zij werkt samen met huisartsen, Sociaal Wijk Teams, scholen en CJG's.

Tekst, foto’s en kaarten © 2021 Leonie Hendriks-Walgemoet Lach & Geniet Kindercoaching - Tolkabouts

 

Breng de emoties voor kinderen in beeld.

Praktisch

Concreet, simpel en leuk in gebruik, met een groots effect, zowel individueel als in groepjes!

Voor iedereen

Gemaakt door kinderen, bedoelt voor een ieder die meer kan en wil leren ontdekken op het gebied van emoties!

Ouder, leerkracht en professional

Of het nou voor je eigen kind, klas of doelgroep is. Het kan allemaal!

Tolkabouts.nl

Onderdeel van
Lach & Geniet Kindercoaching

Sloetmarke 53
Zwolle

06-40903726